Smuktelėjo Coop Pank pelnas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-18 13:38 Komentarai: (0)
Estijos bankas Coop Pank šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog veiklos pajamos augo, o štai grynasis pelnas krito lyginant su 2023 metų pirmuoju ketvirčiu. Šiandieninės prekybos metu jo akcijų kaina išlieka nepakitusi.

Per praėjusį ketvirtį šio banko grynasis pelnas siekė 9,138 mln. eurų, arba trimis procentais mažiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį. Palyginus su 2023 metų paskutiniu ketvirčiu, pelnas paaugo devyniais procentais.

Coop Pank grynosios palūkanų pajamos atitinkamai pakilo keturiais procentais ir krito septyniais procentais iki 19,082 mln. eurų, o grynosios komisinių - krito vienu procentu ir susitraukė beveik trečdaliu iki 1,014 mln. eurų. Bendros ketvirčio veiklos grynosios pajamos siekė 20,221 mln. eurų ir buvo trimis procentais didesnės nei prieš metus ir vienu procentu mažesnės nei ketvirtį prieš tai.

Nuo metų pradžios minimo banko akcijų kaina Talino biržoje pakilo 4,5 procento, o per pastaruosius vienerius metus - krito apie septynioliką procentų. Palyginimui, LHV Group akcijų kaina atitinkamai krito virš dviejų procentų bei penkiais procentais.
 
Dar nėra komentarų