Coca-Cola nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-30 18:01 Komentarai: (0)
Visiems puikiai žinoma didžiausia pasaulyje nealkoholinių gaiviųjų gėrimų gamintoja Coca-Cola šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog jie ne tik buvo pagerinti, tačiau dar ir viršijo lūkesčius. Šiandien jos akcijos iš pradžių brango, tačiau po to ėmė pigti: Coca-Cola 61,92 (-0,19%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimos pasaulinės bendrovės pajamos siekė 11,3 mlrd. dolerių, arba trimis procentais daugiau nei metais anksčiau. Gėrimų pardavimai kiekine išraiška paaugo vienu procentu. Rinkoje laukta, kad pajamos sieks vidutiniškai 11.01 mlrd. dolerių

Coca-Cola veiklos pelnas dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų smuko trisdešimt šešiais procentais iki 2,141 mlrd. dolerių, o štai grynasis pelnas dėl vienkartinių pajamų paaugo dviem procentais iki 3,185 mlrd. dolerių arba iki 74 centų akcijai.

Pakoreguotas pelnas akcijai sudarė 72 centus ir buvo dviem centais didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Bendrovė kilstelėjo savo šių metų pakoreguotų pajamų augimo prognozę nuo 6 - 7 iki 8 - 9 procentų.

Nuo šių metų pradžios Coca-Cola akcijų kaina pakilo apie keturis procentus, o per pastaruosius vienerius metus krito apie keturis procentus. Palyginimui, PepsiCo rinkos vertė atitinkamai paaugo apie du procentus bei smuko virš aštuonių procentų.
 
Dar nėra komentarų